Dorohoi News Logo

IȘJ Botoșani | Școlile din Dorohoi și Botoșanii care au făcut grevă la control

Protest profesori

Liderii de sindicat ai unor şcoli din Botoşani cer să fie plătiţi pentru activităţile metodico-ştiinţifice care au fost organizate pe perioada grevei din luna martie. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că solicitarea acestora este nejustificată, din moment ce acei lideri de sindicat au fost văzuţi în fiecare zi în faţa Prefecturii la proteste şi nicidecum la catedră, scrie botosaninews.

Cadrele didactice, cu toată părerea de rău, intrând în grevă şi-au asumat riscul de a nu fi plătiţi. Am înţeles că sunt unităţi de învăţământ în care lideri de sindicat, afirmând că au semnat în condică pentru activităţi metodico-ştiinţifice, deşi aceeaşi lideri de sindicat au putut fi văzuţi în fiecare zi în faţa Prefecturii, au pretenţia de a fi plătiţi pentru partea aferentă acelei activităţi. Ca şi cadru didactic, menirea ta principală este de a face ore cu elevii. Nu se pune în niciun caz problema“, a precizat Daniel Botezatu. inspector general adjunct al IŞJ.

De altfel, conducerea IŞJ a dispus un control în şcolile din Botoşani şi Dorohoi, şcoli care s-au aflat mai bine de două săptămâni în grevă, pentru a vedea modul în care sunt recuperate orele pierdute pe perioada protestelor. Reprezentanţii IŞJ susţin că nu au primit deocamdată nicio sesizare din parte părinţilor privind orarul încărcat al elevilor în această perioadă, însă se aşteaptă şi la astfel de reclamaţii. Profesorii care vor fi prinşi că recuperează materia prin prelungirea programului elevilor vor fi aspru sancţionaţi, a avertizat Daniel Botezatu.

I-am rugat pe colegii mei, inspectori, să solicite directorilor să discute cu cadrele didactice, astfel încât acestea să nu facă presiuni asupra elevilor. Sunt sigur că vor fi sesizări din partea părinţilor. În această săptămână avem o inspecţie tematică în şcolile din municipiul Botoşani şi Dorohoi, unde au avut loc şi mişcări de protest. Unul din aspectele care vor fi verificate va fi şi acela al recuperării orelor pierdute. Această materie trebuie recuperată doar în cadrul orelor de curs. Spun de pe acum: dacă există vreo unitate de învăţământ şi o vom descoperi, unde elevii să fie ţinuţi după ore, probabil vor fi sancţiuni“, a mai spus inspectorul general adjunct al IŞJ. (DorohoiNews.ro)

politic
Ultimă oră Toate Știrile
Redacție Versiune web